הרבה אנשים אנשים אינם חשים בנוח בחיוך החושף את שיניהם. אם זה בעקבות סתימות שבורות וחשופות, או בגלל שיניים קדמיות בולטות או בגלל שיניים צהובות בצבע לא מחמיא. לכל אחד חשוב ששיניו יהיו יפות, זה כרטיס ביקור ראשוני. במידה ויש לכם שיניים צהובות או צבען דהה, אם ברצונכם להשיב לחיוך את צבעו המקורי כדאי לכם לחשוב על הלבנת שיניים.
השיניים של כולנו הן סימן ראשוני ברור לבריאות ולאיכות החיים אצל כל אחד. הן מעידות על רמת אסתטיקה ורמת איכות חיים ואפילו על סטטוס חברתי במקרים רבים. אי לכך כל אדם ירצה שיניים לבנות וחיוך מושלם. מלבד ביקור אצל רופא השיניים, כדאי גם לבקר מידי שלושה עד שישה חודשים אצל השיננית להסרת צביעה חיצונית ומשקעים שהצטברו על השיניים. היום קיימות מספר שיטות מעולות להלבנה של השיניים באמצעות סוגים שונים של חומר מלבין שיניים.
חומרים טבעיים להלבנת שיניים
חומר טבעי מלבין שיניים הוא חומר המסייע להחזרת צבע השן לגוון המקורי שלה, סודה לשתייה לדוגמא נחשבת כמלבין שיניים טבעי כמו גם חומרים טבעיים נוספים כגון: קליפת הלימון והתפוז, חומץ תפוחים וחומרים נוספים. יש להיזהר בשימוש בחומרים אלו ומומלץ מאוד להתייעץ עם רופא שיניים ו/או שיננית לפני ערבוב חומרים והכנסתם לחלל הפה. הסודה לשתייה שוחקת את האמאייל וגורמת לנזק בלתי הפיך, חומרים חומציים כמו לימון או תפוז – מעכלים את אמאייל השן בדיוק כמו עששת או כל חומצה אחרת ולכן אין לעשות גם בהם שימוש.
הלבנת שיניים עם רופא שיניים
בתהליך הלבנת שיניים, רופא השיניים פועל בשיטות שונות לפי מצב שיני המטופל, דחיפות ההלבנה, ופרמטרים נוספים הנלקחים בחשבון. כל שיטות הלבנת השיניים מבוססות על נגזרות של חומרים מסוג מי חמצן אשר מגיע בתרכובות שונות ובמינונים שונים בהתאם לסוג הטיפול. כל חומרי ההלבנה מבצעים את אותה הפעולה, והיא פירוק מולקולות של חומרי צבע ופירוקן למולקולות קטנות יותר.
השיניים שלנו
מערכת השיניים שלנו בנויות מכמה סוגי שיניים: חותכות, טוחנות, ניבים ומלתעות. השן שלנו מורכבת מכותרת של השן, שזה החלק החשוף אל חלל הפה, היא בנויה משכבה של אימייל ושכתבת דנטין. שכבת האימייל נקראת זגוגית השן, היא שקופה והעובי שלה משפיע על עוצמת הלובן של השן. הדנטין שזאת השכבה הפנימית, צבעה צהוב. גם צבע האימייל יכול להשתנות ככל שהשנים מתבגרות וגם כתוצאה מהרגלים שונים ובעיות בשיניים כמו: חבלות, טיפולי שורש, סתימות לקויות, ושימוש תכוף בתרופות מסוימות. השינוי בצבע של מערכת השיניים גם יכול להיות מושפע מחומרים שונים שנספגו במחזור הדם כמו סוגים מסוימים של אנטיביוטיקה וכו'.